2 Fabiola

Fabiola (of soms ook wel geschreven als 2Fabiola) is een Eurodance-project dat in 1991 werd opgericht door Pat Krimson (Patrick Claesen) en Oliver Adams. Later voegde Zohra Aït-Fath zich bij het project, en ook danser Fabio. 2 Fabiola was meest succesvol in de midjaren 90. De naam is een verwijzing naar koningin Fabiola van België.

In 1991 verscheen de eerste single The Milkyway. Het werd een underground-danceklassieker tot op de dag van vandaag gerespecteerd! . Na een pauze van een jaar bracht 2 Fabiola in 1994 Lift U Up uit, dit werd wederom een danceklassieker en ditmaal ook wereldwijd. De opvolgende single Play This Song werd een stevig succes in het zuiden van Europa, in onder meer Spanje en Italië waar het in de hitlijsten stond.

De groep kende nog meer grote successen en verschillende top 5-hits: I’m On Fire, Lift U Up (dubbel a-kant met Play This Song), Freak Out, Magic Flight en Flashback. Met deze laatste scoorden ze onder meer ook in Japan. Hierna bleef het succes duren met de nummers Sisters & Brothers en Feel The Vibe. De groep creëerde een eigen geluid en was pionier in de Belgische dansscene. Met name in de grensstreek was de sound mega populair. Ze zullen tijdens de 7e editie hun debuut op het 90’s Forever podium maken.