Charly Lownoise & Mental Theo

Charly Lownoise & Mental Theo zijn een Nederlands muziekduo dat bekend is geworden met het produceren van happy-hardcore-platen. Charly Lownoise is de artiestennaam voor Ramon Roelofs en Mental Theo is de artiestennaam voor Theo Nabuurs. Wereldwijd verkochten ze meer dan drie miljoen platen.

In 1989 begon Ramon Roelofs als dj in een Haagse discotheek, waarna hij ging draaien op Mallorca. Zijn eerste echte succes was onder de naam R.J.’s Rule, toen hij een internationale hit scoorde met het nummer Rave This Nation. Begin negentiger jaren ontmoette hij Theo Nabuurs (geboren te ‘s-Hertogenbosch) tijdens een Mallorca-reünie te Utrecht. Theo is diskjockey op Mallorca en hij kent de muziek van Roelofs en wil graag met hem samenwerken. Binnen twee weken brengen ze hun eerste single uit. Beiden werden later betrokken bij het samenstellen en uitbrengen van de Thunderdome compilaties.

In 1995 verscheen de succesvolste plaat van Charly Lownoise & Mental Theo, het met goud bekroonde Wonderful Days. Ze gebruikten hierin een sample van Help (Get me some help) van Tony Ronald. Dit nummer bracht ze internationale bekendheid. In 1995 traden ze 320 keer op!
Later volgen ook hits als Together in Wonderland, Stars, Your Smile en Hardcore Feelings.

Mental Theo presenteerde een aantal jaar televisieprogramma’s voor TMF onder titels als Mental Theo On The Road en de Mental Popquizz. Sinds januari 2003 deed hij dat elke dag. In 2005 stopte hij bij de zender, tijdens de TMF Awards 2005. Kort daarna is hij begonnen met het SBS6-programma MotorXperience en kreeg hij zijn eigen radioprogramma op nieuwkomer Slam!FM. Tegen de zomer verscheen zijn album Back Once Again. Charly Lownoise ging na een korte rustpauze verder als dj en bracht diverse singels uit en was medeverantwoordelijk voor de de Duitse trance/hardhouse compilatie Bitte Ein Beat. In 20002 was hij mede oprichten van de formatie Starsplash waarmee hij 3 studioalbums en 1 mix album afleverde.
Charly Lownoise & Mental Theo staan anno 2008 weer samen achter de draaitafels en zijn slechts een enkele keer per jaar te bewonderen op evenementen en festivals. In 2015 stonden deze heren al op het 90s Forever podium tijden de jubileum editie, dit zal voor veel bezoekers van die avond zeker nog in het geheugen geschreven staan! De organisatie is dan ook trots te kunnen melden dat dit duo op 4 november exclusief naar Maastricht komt voor een knallende dj set op het podium van 90’s Forever !