Atomic Kitten

Atomic Kitten

Atomic Kitten is een damestrio uit Liverpool, Verenigd Koninkrijk, bestaande uit Natasha Hamilton, Elizabeth McClarnon en Kerry Katona.

De band werd in 1997 door Andy McCluskey van Orchestral Manoeuvres in the Dark opgericht en bestond uit de zangeressen Elizabeth McClarnon, Kerry Katona en Heidi Range (later lid van de Sugababes). Andy richtte zich op het schrijven van de liedjes en de muziek. Toen Heidi Range in 1999 de band verliet, werd zij vervangen door Natasha Hamilton.

In deze formatie scoorde de groep in december 1999 haar eerste hit in het Verenigd Koninkrijk met Right Now, afkomstig van een album ook genaamd Right Now. Atomic Kitten scoorde vervolgens haar eerste nummer 1-hit met Whole again welke in vele landen wereldwijd lang in de hitlijsten was te vinden.

De volgende single, Eternal Flame, een coverversie van de hit uit 1988 van The Bangles wordt ook een hit. Het nummer Tide Is High (Get The Feeling), een cover van een hit uit 1980 van Blondie (het oorspronkelijke nummer kwam uit 1965, van The Paragons), werd wederom een dikke hit. Daarna volgden Be With You (gebaseerd op een sample van ELO’s Last Train To London) en het voor een Kool & The Gang-tribute-album opgenomen Ladies Night. Ook stonden Atomic Kitten in 2005 met (I Wanna Be) Like Other Girls op de soundtrack van Disney’s Mulan II. De groep stond met dit nummer ook eenmalig op het Coca-Cola SoundWave Festival in Polen. De organisatie van 90’s Forever is dan ook bijzonder trots om deze groep te mogen verwelkomen op 4 november tijdens de 7e editie van 90’s Forever! Het zal een van de weinige mogelijkheden zijn voor de vele fans om deze internationale groep te kunnen bewonderen.