Hall of Fame

De afgelopen edities hebben we al een groot aantal (internationale) artiesten mogen bewonderen:

5ive, Twenty 4 Seven, East 17, Robin S, Cappella, La Bouche, Snap!, Culture Beat, Milk Inc, 2 Brothers on the 4th Floor, Vengaboys, Captain Hollywood Project, C&C Music Factory feat Freedom Williams, 2 Unlimited, No Mercy feat Marty Cintron, T-Spoon Reloaded, Sash!, Rozalla, Haddaway, Corona en Loona maar ook mystery acts zoals Robbie Williams (tribute), Michael Jackson (tribute), George Michael (Tribute), Jeroen Post, Jules van Hest (Qmusic) en Fabienne De Vries (TMF) en zelfs DJ The Darkraver, Charley Lownoise & Mental Theo, Paul Elstak en Johan Gielen zijn de vorige edities even langs gekomen om tijdens de late uurtjes even wat beats door de speakers komen gooien.

5ive

5ive (later bekend als Five) is een Britse boyband, opgericht in 1997. Een boyband in de lijn van Take That en gesteund door hetzelfde management dat de carrière van de Spice Girls lanceerde. Ze hadden eind jaren negentig een flink aantal hits wereldwijd!Hun eerste single, Slam dunk (da funk), werd in november 1997 uitgebracht. De groep bleef hierna nog vele andere hitsingles uitbrengen zoals Got the feelin’ , Everybody get up en Keep on movin om er een paar te noemen. Bovendien verschenen er nog drie albums. Ze behaalden in Engeland drie nummer 1-hits en stonden in heel Europa vrijwel continue in de top 10. Hun aantal verkochte cd’s wereldwijd wordt tussen de 15 en 20 miljoen geschat. Tijdens de jubileum editie op zaterdag 7 november 2015 hebben zij een spetterend optreden verzorgd!

Twenty 4 Seven

Twenty 4 Seven werd in 1989 opgericht door producer Ruud van Rijen. Hij was één van de eersten die een mannelijke rapper combineerde met een vrouwelijke zanger, een combinatie die later in de eurodance nog regelmatig gebruikt zou worden door bijvoorbeeld 2 Unlimited, 2 Brothers on the 4th Floor en Culture Beat. Van Rijen start zijn project met rapper MC Fixx-it en later zal Nance worden toegevoegd waarna in 1990 “I can’t stand it “ een dikke hit wordt in meerdere Europese landen. Vanaf 1993 volgt de definitieve doorbraak met de wereldhit Slave to the Music. Liedjes als Is it love, Take me away en Leave them alone worden eveneens grote hits. Ook het gelijknamige album, dat in november 1993 op de markt komt, doet het goed en Stay-C en Nance ontvangen meerdere gouden en platina platen. Op dat moment is Twenty 4 Seven, samen met 2 Unlimited, de meest succesvolle eurodance-groep ter wereld en krijgt daarvoor de Nederlandse Exportprijs. Twenty 4 Seven verkocht wereldwijd meer dan 20 miljoen platen. Op 7 november 2015 stonden zij voor een exclusief optreden op het podium tijdens de jubileum editie van 90’s Forever.

Cappella

cappellaCappella is een Engels-Italiaanse dance-groep, die vooral in de jaren 90 van de 20e eeuw populair was. Toen in 1993 de eurodance populair was, vormde Cappella zich om tot een eurodanceact waarna er grote hits werden gescoord. In 1993 begon dat met U Got 2 Know en U Got to let the Music. Het hoogtepunt bereikte Cappella begin 1994 met Move on Baby, dat een nummer 1 hit werdt. De singles staan op het album U got 2 know. Hiervan werden ook de singles U&Me en Move it up top 10-hits. Het is een van het meest herkenbare geluid uit de jaren 90! Op 6 december 2014 stond deze typische eurodance act met al haar hits op het 90’s Forever podium!

La Bouche

laboucheLa Bouche was in de jaren 90 een eurodance-duo afkomstig uit Duitsland geformeerd door Frank Farian (de man achter Milli Vanilli) . De groep werd vooral bekend vanwege de hit “Be My Lover” uit 1995 met nummer 1 posities in meerdere landen. Maar de hit Sweet Dreams deed het international ook goed en kwam oa in Italie op de 1e plaats. Met meer dan 10 miljoen verkochte platen , vele Awards en Grammy’s werd het een van de gouden eurodance acts! La Bouche voldeed aan de dance normen die destijds gebruikelijk waren: een zangeres die een aanstekelijk refrein zingt met een (zwarte) rapper die de coupletten rapt. Op 6 december 2014 gaf deze formatie een spetterend en exclusief optreden tijdens 90’s Forever.

East 17

East17East 17 waren een van de meest populaire Britse boy-bands in het midden van de 90er jaren. De groep behaalde tussen 1992 en 1999 hun grootste successen met 18 top 20-hits en 4 top 10-albums in Groot-Brittannië en genoten bekendheid in Europa en Azië. De groep stond bekend om hun mix van rap- en popsongs. In Nederland waren ze vooral bekend om hun hits It’s Alright, Around the world , Deep, House of Love en Stay another day. De groep stond aanvankelijk bekend om hun, voor een boyband, wat agressievere manier van muziek maken met gebruik maken van rapinvloeden en politiek gerichte teksten. Dit in tegenstelling tot hun rivalen als Take That.

Op 6 december 2014 brachten zij al hun hits ten gehore tijdens 90’s Forever in het Mecc te Maastricht. Het was een unieke en waarschijnlijk eenmalige gelegenheid om deze vroegere idolen nog eens live te kunnen bewonderen!

Robin S

RobinSRobin S (geboren als Robin Stone, Queens, New York, 27 april 1962) is een Amerikaanse zangeres en songwriter. Ze was erg succesvol in de jaren 90, met nummers als “Show Me Love” en “Luv 4 Luv”. Het nummer Show me love wordt tot op de dag van vandaag nog vaak in remixes gebruikt. Het nummer werd in 1993 uitgebracht en een wereldwijde hit, met als hoogtepunt een vijfde plaats in de Amerikaanse Billboard Hot 100. Op 6 december 2014wasl deze Dance diva uit de USA te zien en te horen tijdens 90’s Forever in het Mecc te Maastricht.

The Vengaboys

The Vengaboys is een Nederlandse dance-act die tussen 1997 en 2000 zowel in Nederland als daarbuiten grote hits scoort. Met hits als Parada de tettas en To Brazil, kwam het echte succes pas echt met Up & down en We like to party. Op dat moment waren de Vengaboys ook al doorgebroken in het buitenland. De Vengaboys zijn de enige Nederlandse groep met twee nummer 1-hits in Engeland, Boom boom boom boom en We’re going to Ibiza, dat ook in Nederland bovenaan de hitlijsten belandde. Met werelwijd meer dan 10 miljoen verkochte singles en 5 miljoen albums , zijn de Vengaboys de meest succesvolle commerciële Nederlandse groep na 2 unlimited. Zij stonden op 1 december 2012 en op 7 november 2015  op het grote 90’s forever podium in Maastricht.

Captain Hollywood Project

Het Duits/Amerikaans Captain Hollywood Project is een Duits eurodance-project geleid door Tony Dawson Harrison, een United States Army kapitein, de bijnaam Captain Hollywood, want hij danste zelfs in uniform. De nr 1 hits “More And More”, “Only With You” en “Impossible” werden wereldwijd clubhits en zetten de nieuwe standaard in het eurodance genre. Met wereldwijd meer dan 5 miljoen verkochte platen was het een van de meest succesvolle eurodance acts uit de jaren 90! Zij stonden op 1 december 2012 op het grote 90’s forever podium in Maastricht.

2 Brothers on the 4th Floor

De Nederlandse Dance act 2 Brothers on the 4th floor waren bijna de hele 90ties meer dan actief in alle charts. Zelfs internationaal hebben ze hele ogen gegooid. Van 1991 t/m 1998 stonden zij continue in de picture en hebben als één van de weinige artiesten een brug gebouwd van de happy hardcore naar de eurohouse/Dance. Op 3 december 2011 en 7 november 2015 stonden zij op het 90’s forever podium in Maastricht.

No Mercy ft. Marty Cintron

No Mercy is Latin-Amerikaanse boyband die in de jaren ’90 wereldwijd een kortstondige sterrenstatus heeft gehad. Het trio, staat met hun single, de ballade ‘When I Die’ in 1997 oa op nummer 1 in de Nederlandse hitlijsten. In 1996 verscheen de eerste single, de Everything But The Girl-cover ‘Missing’. Het werd een grote hit. Ook de opvolger, ‘Where Do I Go’, was een schot in de roos. Met de derde single ‘When I Die’, dat begin 1997 werd uitgebracht, brak No Mercy ook in Amerika door. In totaal scoorde de groep in 1996 en 1997 vier hits in Nederland: When I die, Please don’t go, Kiss you all over en Where do you go. Citaat uit een interview met No Mercy: Op 7 december 2013 was deze act te bewonderen op het podium van 90’s forever in het Mecc te Maastricht!

T-Spoon “Reloaded”

T-Spoon, De groep wordt in 1991 door de voormalige U.S. Airforce-soldaat en rapper Shalamon Baskin (aka Shamrock) en de componist Remy de Groot (aka Prince Peration) opgericht Jarenlang domineerde T-Spoon de hitlijsten, met hits als……. No Time 2 Waste, Mercedes Benz, Part of My Life, Smiling, See The Light. Meer dan 6 miljoen platen werden er verkocht! De wereldwijde doorbraak was met de mega-hit ‘Sex On The Beach’ Dit nummer bracht hun in meer dan 10 landen op een nummer 1 notering. Uitverkochte concerten waren het gevolg. Naast een 10-tal gouden en platina-platen, mochten zij in 1998 de award voor beste Nederlandse dance-act in ontvangst nemen. Op 7 December 2013 stond deze topformatie op het podium tijdens 90’s Forever in het Mecc te Maastricht.

2 Unlimited

De act 2 Unlimited was gemeten naar verkoopcijfers, de succesvolste Nederlandse-Belgische popact in de geschiedenis. Gedurende de eerste helft van de jaren 90 scoorden zij wereldhit na wereldhit. In totaal verkochten zij wereldwijd meer dan 20 miljoen platen! 2 Unlimited was de eerste groep die housemuziek op echte grote schaal tot een internationaal commercieel succes wist te maken. De formule van een mannelijke rapper en een vrouwelijke zangeres, met makkelijk in het oor liggende melodieën en stevige dance-ritmes (ook wel eurodance genoemd), heeft de popmuziek in de jaren 90 gedomineerd. Zij stonden op 1 december 2012, de 2e editie van 90s forever, al een keer op het grote 90’s forever podium in Maastricht en komen dit jaar op 5 november tijdens de 6e editie op herhaling. Het was een uitgelezen kans voor de echte fans want het was de laatste mogelijkheid om deze formatie in originele bezetting te kunnen bewonderen!

Snap!

De groep Snap domineerde de Europese en wereld hitlijsten van 1990 t/m 1995 non stop! Niemand uit deze generatie kan de sound van Snap zijn ontgaan. Tegenwoordig is de muziek nog steeds voor velen een grote inspiratie. Op 3 december 2011 stonden zijn op het 90’s forever podium in Maastricht.

Milk Inc

De Belgische Dance act Milk Inc moet bij velen enorm bekend zijn. Vanuit het destijds zeer populaire clubcircuit is deze act ontstaan. Vanaf 1998 scoorden de producers achter deze act continue hits waarna in 1999 Milk Inc de Europese doorbraak kon bewerkstelligen. Van 1999 t/m 2000 kon je geen café of discotheek bezoeken zonder dat je een paar keer de opzwepende nummers van Milk Inc voorbij hoorde komen. In 2006 bestond Milk Inc. 10 jaar. Om dit te vieren gaven ze een optreden in het Sportpaleis van Antwerpen. Vanaf dat moment werden jaarlijks maar liefst 5 tot 8 uitverkochte shows in het Antwerpse Sportpaleis gegeven. Hiermee wordt nog maar eens duidelijk hoe populair de Milk Inc sound is tot op heden. Ook zij waren er al bij tijdens de allereerste editie van 90s forever op 3 december 2011 in het Mecc te Maastricht. Nu, 5 edities later, kwam deze topformatie op herhaling met een nieuwe maar wervelende show

Sash!

Sash! is een Duits eurodance-dj-producer-trio dat eind jaren 90 een aantal wereldwijde hits scoorde, waarvan Encore Une Fois en Ecuador de bekendste zijn. De groep is actief sinds 1995 en heeft wereldwijd meer dan 17 miljoen platen verkocht. In 1999 trad Sash! op tijdens de Nederlandse TMF Awards met de nummers Colour The World en Encore Une Fois. De prijs voor beste internationale dance-act werd tevens in de wacht gesleept. Het grootste succes had de groep echter in het Verenigd Koninkrijk. Alle daar uitgebrachte singles behaalden de top 15, waarvan 5 een nummer 2-positie. Sash! Live was op 7 december 2013 te bewonderen met een zeer exclusief en spetterend optreden tijdens 90’s Forever in het Mecc te Maastricht!

C&C Music Factory

Uit de USA worden C&C Music Factory feat. Freedom Williams overgevlogen voor een uniek optreden. Zij zijn zelden of nooit in Europa te bewonderen. In 1990 scoorde ze een internationale hit met Gonna Make You Sweat, dat onder andere in de Verenigde Staten en in Nederland de nummer 1-positie behaalde. Op dit nummer werd de rap gedaan door Freedom Williams. Na dit succes scoorde C&C Music Factory in totaal nog zes internationale hits,waaronder een cover van Pride (In the Name of Love) (oorspronkelijk van U2) en Things that make you go hmmm…. Onder de naam Clivilles & Cole heeft het duo een enorme clubhit met het nummer A Deeper Love. Tevens behaalden ze nog successen als producer van andere artiesten, onder meer Mariah Carey. Zij stonden op 1 december 2012 op het grote 90’s forever podium in Maastricht.

Culture Beat

De uit Duitsland afkomstige Dance act Culture Beat was eveneens in de periode 1990 t/m 1995 het meest succesvol in de europese charts. In Duitsland was het succes nog vele malen groter en duurde het voort! Op 3 december 2011 stonden zijn op het 90’s forever podium in Maastricht.

 

Haddaway

Haddaway, echte naam Nestor Alexander Haddaway (Trinidad, 9 januari 1965) is een zanger uit oorspronkelijk Trinidad en Tobago, die in de eerste helft van de jaren 90 van de 20e eeuw enkele grote hits scoorde. Zijn bekendste hit What is love haalde in veel landen, waaronder Nederland, de nummer 1-positie. In 1993 scoorde hij zijn eerste hit met What is Love. Dit nummer was oorspronkelijk geschreven als een ballad, maar werd door Haddaway in de dance-uitvoering een grote hit. Zijn latere hit Life #3 klonk ongeveer hetzelfde als What is love en werd ook een grote hit. I Miss You en Rock My Heart volgden. In totaal verkocht Haddaway wereldwijd meer dan 20 miljoen cd’s. Deze top act was 7 december 2013 te bewonderen tijdens 90’s forever in het Mecc te Maastricht.

Loona

Loona is een Nederlandse singer-songwriter en danseres. Ze is ook bekend van haar samenwerking met DJ Sammy, met wie ze samen optrad als DJ Sammy feat. Carisma. In de zomer van 1998 kwam Loona met haar eerste release onder deze naam. De cover van Paradisio’s lied “Bailando” werd in europa de zomerhit van 1998. In het najaar volgde een tweede single, “Hijo de la Luna” (een cover van de Spaanse band Mecano) wat evens in diverse charts topnoteringen behaalde. De cover van Vamos a la Playa die in 2011 een dikke zomerhit werd bewijst dat deze dame nog steeds hot is. Op 5 november 2016 maakt ook zij haar debuut op het 90’s Forever podium en kwam ons voorzien van zomerse klanken en sferen! Een grandioos optreden vol energie en passie.

Turbo B

Turbo B , is een Amerikaanse muzikant , rapper en beatboxer , bekend om zijn tijd voor de elektronische muziekgroep Snap!   The Power” werd een belangrijke internationale hit, en Turbo B werd herkenbaar als de frontman van de groep Snap!   Met de release van Snap!’s tweede album werden uitsluitend hits gescoord! Wereldhits als ” Rhythm Is a Dancer ” , “Color of Love”, “Oops Up” , “Exterminate” , “Do You see the light” , “Mary had a little boy” zijn tijdloze tracks geworden. De groep had een aantal veranderingen in bezetting door de jaren heen, maar was het meest succesvol in de begintijd met rapper Turbo B. Hij werd exclusief uit de USA ingevlogen om zijn debuut te maken tijdens de 7e editie van 90s Forever.

Diva’s of Dance

De internationale hit-successen als: “No Limits”, “Dreams” en natuurlijk “Sex On The Beach”!!! liggen bij iedereen nog als de dag van gisteren in het geheugen. De dance diva’s: Anita Doth (ex. 2Unlimited), Linda Estelle (T-Spoon) & Des’ray (2Brothers) domineerde om beurten de verschillende hitlijsten en podia in binnen en buitenland. Met, alleen in Nederland, gezamenlijk, al meer dan 45 hits waarvan maar liefst 29 Top 10 noteringen. Zeer regelmatig kwamen zij elkaar tegen, in kleedkamers, bij optredens voor radio & tv. Maar nog nooit stonden zij samen op één podium in één show! Naast hun eigen carriéres maken de dames tijd vrij om een groter publiek kennis te laten maken met het gelegenheidsproject; Diva’s of Dance! ……. Bestaande uit een wervelend showblok met de grootste hits van collega 90’s artiesten en natuurlijk een ultra swingende hit-mix waarin de grootste successen, van deze dance diva’s zelf, de revue passeren!!. Het resultaat: Een sensationele act met drie internationale toppers, tezamen in één fantastische show. De dames waren last minute te gast op de 7e editie van 90’s Forever en trokken het aanwezige publiek helemaal mee in hun show!

2 Fabiola

Fabiola (of soms ook wel geschreven als 2Fabiola) is een Eurodance-project dat in 1991 werd opgericht door Pat Krimson (Patrick Claesen) en Oliver Adams. Later voegde Zohra Aït-Fath zich bij het project, en ook danser Fabio. 2 Fabiola was meest succesvol in de midjaren 90. De naam is een verwijzing naar koningin Fabiola van België.

In 1991 verscheen de eerste single The Milkyway. Het werd een underground-danceklassieker tot op de dag van vandaag gerespecteerd! . Na een pauze van een jaar bracht 2 Fabiola in 1994 Lift U Up uit, dit werd wederom een danceklassieker en ditmaal ook wereldwijd. De opvolgende single Play This Song werd een stevig succes in het zuiden van Europa, in onder meer Spanje en Italië waar het in de hitlijsten stond.

De groep kende nog meer grote successen en verschillende top 5-hits: I’m On Fire, Lift U Up (dubbel a-kant met Play This Song), Freak Out, Magic Flight en Flashback. Met deze laatste scoorden ze onder meer ook in Japan. Hierna bleef het succes duren met de nummers Sisters & Brothers en Feel The Vibe. De groep creëerde een eigen geluid en was pionier in de Belgische dansscene. Met name in de grensstreek was de sound mega populair. Tijdens de 7e editie op 4 november 2017 maakten zij hun debuut op het 90’s Forever podium.

Rozalla

Rozalla is een Afrikaanse zangeres die vanuit London opereerde. Begin jaren ’90 verbaasde ze de wereld met ‘Everybody’s Free’, een song die het nu nog erg goed doet op dansfeesten. In 1992 veroverde de single “EVERYBODY’S FREE” bijna alle hitparades van het Europese continent. één van de bekendste 90’s hits! De opvolgers “ARE YOU READY TO FLY” en “FAITH” werden ook top-10-hits. Door dit enorme succes werd zij gevraagd door MICHAEL JACKSON om als support-act van zijn Europese “DANGEROUS” –tournee op te treden. Rozalla stond 7 december 2013 op het 90’s Forever in het Mecc Maastricht!

Corona

Corona is een Italiaanse dance- en popact, die bekend werd in 1994. Het gezicht van Corona was de Braziliaanse zangeres Olga Maria De Souza. In december 1993 bracht Corona hun debuutsingle The Rhythm of the Night uit, dat 13 weken achtereen op de eerste plaats van diverse hitlijsten stond. Met meer dan 1 miljoen verkochte singles werd dit een van de tijdloze zomerhits ooit. Vanaf 1995 zorgden de hits “Baby Baby” en “Try Me Out” voor een vergelijkbaar succes. Corona verzamelde 15 Gouden en Platinum platen. Zangeres Olga de Souza van Corona bewijst ook na 20 jaar nog steeds haar status van Queen of Dance. Op 5 november 2016 heeft deze act haar debuut gemaakt op het 90’s Forever podium met een exclusieve show!

Ice MC

Ice MC, is een Brits popmuzikant, die vooral bekend is van de eurodancehits Think about the way en It’s a rainy day.

In 1989 kwam hij de Italiaanse producer Roberto Zanetti (Robyx) tegen. Samen maakten ze in hetzelfde jaar de eerste hit van Ice MC : Easy. Het werd een grote hit in Zuid-Amerika en Europa, waarmee in Duitsland zelfs een top 3-notering werd gehaald. In New York werd kort nadien een videoclip opgenomen, die het tot de vierde plaats schopte in de MTV-USA chart. Ook de opvolgers Cinema en Scream werden grote hits. Van zijn drie singles en zijn eerste album werden drie miljoen platen verkocht over heel de wereld. Na een wereldtour en de release van Happy weekend veranderde Ice MC van muziekstijl: er werd overgeschakeld naar eurodance, gekruid met Jamaicaanse reggae (iets wat ook zichtbaar werd door zijn nieuwe kapsel). De Italiaanse zangeres Alessia Aquilani alias Alexia werd aan het project toegevoegd. Al snel volgden weer succesvolle hits met Take away the colour, Think about the way en It’s a rainy day. De laatste twee bereikten zelfs in meerdere landen de eerste plaats van de hitparade en werden veel gespeeld in Amerika. Een nieuwe wereldtour volgde en Ice MC trad op in ‘s werelds bekendste televisieshows. Ondertussen was het album Ice’n Green uitgekomen, dat wereldwijd één miljoen verkochte exemplaren opleverde. Tijdens de 7e editie in het Mecc te Maastricht was Ice MC voor het eerst op het 90’s Forever podium te zien!

Captain Jack

Captain Jack is een eurodance-groep die in de tweede helft van de jaren 90 van de 20e eeuw vele grote hits scoorde. De groep is bekend van de energieke, militair klinkende hits Captain Jack, Drill instructor en Soldier Soldier. De eerste twee hits haalden kort na elkaar de nummer 1-positie in Nederland. De hits waren gedeeltelijk gebaseerd op soldatenliederen, wat bijvoorbeeld in Captain Jack blijkt uit de voor- en nazang en uit de af toe wat schunnige teksten.

Captain Jack bestond uit Franky Gee (echte naam Francisco Alejandro Gutierrez), Liza Da Costa en de producers Udo en Richard. De vier kenden elkaar uit Frankfurt. Franky Gee was na zijn tijd in het Amerikaanse leger in Duitsland gebleven en Liza Da Costa was als kind uit Portugal naar Duitsland verhuisd. Captain Jack bracht in 1995 zijn eerste, gelijknamige, single Captain Jack uit. Op het podium werd de groep vergezeld door drie danseressen.

In 2002 kreeg Franky Gee een herseninfarct en was het voortbestaan van de groep lange tijd onzeker. Gee genas echter volledig en in 2005 vierde Captain Jack zijn tienjarig jubileum. Op 17 oktober 2005 kreeg Franky Gee echter wederom een hersenbloeding. Hij overleed op 22 oktober, na vijf dagen in een coma te hebben gelegen. In 2008 is Captain Jack opnieuw opgericht met de volgende leden: Bruce Lacy (zang/rap) en Laura Pozo Martin (zang). De groep toert nog steeds door de hele wereld. Iedereen kan de herkenbare deuntjes en texten meezingen! Captain Jack kwam en zorgde tijdens de 7e editie van 90’s Forever voor een spetterend optreden.

DJ’s & Guests

Kicken (2011,2012,2013,2014,2015, 2016,2017)
Sandy (2011,2012,2013,2014,2015, 2016,2017)
Big Rob (2011,2012,2013,2014,2015, 2016,2017)
Marco (2015, 2016,2017)
Leon de Jager (2012)
90’s Now feat Garry Global (2011)

The Darkraver (2012)

Paul Elstak (2013,2014, 2016)

Charley Lownoise & Mental Theo (2015,2017)

Johan Gielen (2016)

Q-Music DJ Jules van Hest (2016,2017)

Pat Krimson (2017)

Acts

Robbie Williams Tribute (2011)
Michael Jackson Tribute (2012)
George Michael Tribute (2013)