Paul Elstak

Voor het (happy hardcore) beukwerk wordt dit jaar traditiegetrouw ook weer gezorgd. In 2013 stond hij er al als mystery guest, in 2014 en 2016 kwam die aangekondigd terug en nu in 2018 mogen we Paul Elstak voor de 4e keer verwelkomen.   Want er zijn van die namen die in ieders geheugen gegrift staan. DJ Paul Elstak (ook wel genoemd The Godfather of Hardcore)  is er daar zonder twijfel een van. De man achter 90’s klassiekers als ‘Life is like a dance’, ‘The Promised Land’ , ‘Luv U More’en ‘Rainbow in the sky’ gaat alweer tientallen jaren mee, en daar zal voorlopig nog lang geen verandering in komen!

In 1991 scoort Elstak samen met Rob Fabrie (Waxweazle / Headbanger) met de groep Holy Noise een toptienhit met het nummer James Brown is still alive, een reactie op het nummer James Brown is Dead van L.A. Style. In 1992 richt hij, inmiddels woonachtig in Rotterdam, het eerste hardcorelabel in Nederland, Rotterdam Records op. Met dit label behaalt hij met de single Poing van Rotterdam Termination Source de tweede plaats in de Nederlandse Top 40.

In maart 1995 brengt hij de single Life Is Like A Dance uit die de top tien behaalt. In dat jaar formeert hij ook een nieuwe groep met een zangeres, rapper en danseressen. De opvolger van het nummer Life Is Like A Dance wordt Luv U More, een cover van het nummer Love U More de Engelse band Sunscreem. Het nummer behaalt de 2e plaats in de Nederlandse Top 40. In september 1995 komt de tweede single uit, Rainbow in the Sky, die de derde plaats in de hitparade behaalt. Hierna volgt een tweede plaats voor het nummer Don’t Leave Me Alone. In april 1996 behaalt de single The Promised Land de 3e plaats in de Nederlandse Top 40. De bijbehorende videoclip duurt acht minuten en was de tot dan toe duurste productie ooit gemaakt door een Nederlandse artiest. De organisatie is dan ook wederom trots Paul te kunnen verwelkomen op 3 november in het Mecc te Maastricht.

https://youtu.be/laE6qR2F2ds