Whigfield

Sannie Charlotte Carlson is de echte naam van de op 11 april 1970 geboren Deense zangeres Whigfield. Als kind heeft ze jaren in Afrika gewoond. Voor haar muziekcarrière werkte ze als model en studeerde ze muziek. Ze was actief in een jazzduo voordat ze producer Larry Pignagnoli ontmoette. Met hem nam ze de single “Saturday Night” op, die in 1994 een grote zomerhit werd. Ze werd de eerste debutant die nieuw binnenkwam op de eerste plaats van de Britse hitlijst. De naam Whigfield is een eerbetoon aan haar pianoleraar.

Met succesvolle singles als “Another Day” en “Think Of You” bleef Whigfield meeliften op de populariteit van eurodance medio-jaren 90. In 1994 scoorde ze met Saturday Night die enorme zomerhit in Europa, Canada en Azië. Ze haalde het Guinness Book of Records door in Groot-Brittannië als eerste buitenlandse artiest binnen te komen op de eerste plaats.

In Nederland heeft Saturday Night twaalf weken in de Top 40 gestaan, met de 7e plaats als hoogste notering. In 1996 scoort ze met Sexy Eyes haar vijfde Top 40-hit. Whigfield zal op 3 november haar debuut maken op het 90s forever podium.

 

https://youtu.be/QFeR33I0HPs